KNLTB Club app voor nieuws en het reserveren van tennisbanen

Tennisvereniging Dieren maakt gebruik van de KNLTB Club App.

Met deze app zijn wij als vereniging beter in staat om alle leden snel te bereiken met belangrijke clubinformatie en maken we het samen tennissen en padellen eenvoudiger.

Deze app maakt het ook mogelijk om voorafgaand aan je bezoek naar de baan alvast een tennis of padelbaan te reserveren. Vanuit iedere plek, op ieder moment, heb je zelf zicht op de drukte op de baan waardoor de baanbezetting zo efficiënt mogelijk kan worden ingezet en het eventuele wachten op banen zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

Bij de Veluwse Poort (in het hoekje bij de open haard) vind je ook een digitaal afhangbord. Deze is direct gekoppeld aan de app en op dit afhangbord kan je met je KNLTB pas ook een baan reserveren. Het maakt dus niet uit of je via de app een reservering maakt of via het nieuwe afhangbord in het prieel van TV Dieren.

In deze mail lees je meer over de onderstaande onderwerpen:  

  1. Hoe kan je de app downloaden en hoe stel je hem in?
  2. Hoe reserveer je een baan via de app en wat zijn de ‘voorwaarden’?
  3. Wat kan er nog meer in deze app?    

1.     Hoe kan je de app downloaden en hoe stel je hem in?  

De app kun je via Knltb.clubapp of de bekende stores (Google Play Store of App Store) gratis downloaden op iedere Smart-phone met een internetverbinding. Als je de app hebt gedownload, zoek je jouw club, T.V. Dieren, op via de zoekfunctie.  Zoek op tekst ‘Dieren’.  

Inloggen

Nadat je T.V. Dieren hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kan je inloggen met je bondsnummer of je clublidnummer.

Je wachtwoord kun je zelf instellen door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken waarna er een mail verstuurd naar je mailadres. Let op, het duurt een aantal minuten voor je een nieuw wachtwoord in je mailbox ontvangt.

Je kunt ook bij de app inloggen als gast. Dit betekent allen wel dat je niet alles kunt bekijken in de app en ook geen banen kan reserveren.

Als je eenmaal bent ingelogd hoe je de volgende keer niet weer je wachtwoord in te typen.

2.     Hoe reserveer je een baan via de app en wat zijn de ‘voorwaarden’?  

Baan reserveren

Vanuit de Club App kun je van te voren een baan reserveren. Onder ‘Spelen’ onderaan en vervolgens rechtsboven onder ‘Baan reserveren’ vind je een overzicht van alle banen en reserveringen.  Je ziet hier welke banen er nog beschikbaar zijn en welke niet meer.

  • Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden.
  • Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hier op klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kun je in de ledenlijst zoeken naar een mede speler.
  • Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.  Je ontvangt een bevestiging van je reservering in je mail.

De basisregels voor het afhangen vind je in het aparte document op de website van TV Dieren.

3.     Wat kan er nog meer in deze app?  

Meer: jouw profiel

Rechtsonder vind je de optie  ‘Meer’. Klik vervolgens rechtsboven op de knop met de 3 horizontale streepjes.  Je kunt nu zelf aangeven welke van jouw persoonsgegevens (foto, e-mail adres en telefoonnummer) zichtbaar mogen zijn voor andere clubleden.

Onder de optie ‘Over deze app’ vind je ook ook nadere informatie over de privacyverklaring en over de AVG regeling.  

Meer:  diverse overige  functionaliteiten

In de app vind je de komende tijd steeds meer informatie, denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

  • Clubnieuws
  • Competitie en toernooi uitslagen
  • Clubagenda en evenementen
  • Tennismaatje zoeken  

Wij als bestuur zijn ontzettend blij met de komst van deze app. Hierdoor zijn wij als vereniging beter in staat alle leden snel te bereiken met belangrijke clubinformatie en kunnen we vanaf heden efficiënter banen afhangen.

Voor nog meer en uitgebreidere informatie over het gebruik van de app verwijzen wij graag naar de website van de KNLTB en ook naar de uitgebreide handleiding die we hebben toegevoegd in de bijlage van deze mail. Wanneer het straks door Corona weer mogelijk is, wordt er nog een inloopsessie georganiseerd voor de leden met vragen over de app.

Vragen en/of opmerkingen horen wij graag!