Basisregels reserveren tennisbanen

Basisregels voor het reservering van een tennisbaan bij TV Dieren

Hieronder vind je een overzicht van de basisregels voor het reserveren van een tennisbaan bij TV Dieren. Wees sportief en neem deze in acht! Werkwijze baanreserveringen

Het reserveren van een tennisbaan kan op verschillende manieren:

-       Via de KNLTB Club app van TV Dieren

-       Via het digitale afhangbord, welke zich in het prieel op de tennisbaan  bevindt.

Een baan kan maximaal 72 uur (3 dagen) van tevoren gereserveerd worden en er is geen maximum gesteld aan het aantal reserveringen per week.

Aantal spelers per baan

Een baan moet altijd door minimaal twee spelers worden afgehangen en kent een maximum van vier spelers per baan.

Let op: Drie personen gelden als een enkelspel en kunnen afhangen 45 minuten.

Speelduur

De vooraf ingestelde speelperiode voor enkelspel is 45 minuten.

De vooraf ingestelde speelperiode voor dubbelspel is 60 minuten.

Gedurende de periode tot  1 juni 2021 is er, in relatie tot Corona, gekozen voor een speelduur van 60 minuten voor alle reserveringen. Hierdoor worden eventuele ongewenste wachtmomenten op het park zoveel mogelijk voorkomen.

Welke baan kies je?

Bij het kiezen van de baan doorloop je onderstaande stappen in deze volgorde

1.     Je bepaalt voor jezelf of je een voorkeur hebt voor gravel- of voor kunstgrasbaan.

2.     Eerst moeten de banen worden afgehangen, waarop voorafgaand aan de gewenste tijd nog geen reservering gepland staat. Je kiest dus eerst een lege baan als deze er is. Wil je graag op kunstgras spelen, maar er is nog wel een gravelbaan vrij, mag je in dit geval wel de kunstgrasbaan afhangen. De eerste stap is namelijk de keuze voor de gewenste baansoort.

3.     Indien alle banen voorafgaand aan jouw gewenste reservering bezet zijn, kies je eerst de baan waarop een dubbelspel gepland staat.4.     Banen, waarop competitiewedstrijden of toernooien worden gespeeld, kunnen niet worden afgehangen. Dit wordt steeds op het afhangbord zichtbaar gemaakt.

Aanvangstijden

Er kan op ieder kwartier een baan gereserveerd worden.

Opnieuw afhangen

Je mag, nadat je de baan hebt verlaten, pas weer na een kwartier een nieuwe baanreservering maken. Bij het opnieuw reserveren van een baan kijk je op nieuw naar de bovenstaande afschrijfregels. 

Annuleren

Heb je een baan gereserveerd waar je onverhoopt geen gebruik van gaat maken, verwijder dan zo snel mogelijk de boeking uit het systeem zodat de baan weer vrijkomt voor andere leden.