Inschrijven voorjaarscompetitie kan nog tot 26 december!

21 december 2021


Meedoen en inschrijven voorjaarscompetitie 2022! 

Inmiddels heb ik al 9 teams aangemeld gekregen voor de VJC 2022, waaronder ook 2 teams voor de z.g. 8&9 competitie voor startende tennissers.

Hierbij nogmaals de eerdere mail met info en het inschrijfformulier; graag het inschrijfformulier voor Kerst mailen naar: [email protected] 

 

Algemeen

De competitie 2021, die dit jaar in het najaar is gespeeld, ligt pas net achter ons. Niettemin is het nu al weer tijd om jullie te informeren over de mogelijkheden om in te schrijven voor de Voorjaarscompetitie (VJC) 2022.

De KNLTB heeft het overzicht uitgebracht, waarop te zien is welke mogelijkheden er zijn om mee te doen aan deze VJC. Klik op de link hieronder en je wordt automatisch doorgestuurd naar de site van de KNLTB.

Link naar KNLTB site voor alle informatie over de voorjaarscompetitie 2022).

Legio mogelijkheden

Er is eeb legio aan mogelijkheden voor de jeugd, tenniskids en junioren, en diverse varianten voor de senioren.  En te kiezen uit diverse leeftijdscategorieën: algemeen, 17+, 35+ en 50+ en uit de varianten gemengd, dames en heren.

Ook zijn er mogelijkheden om alleen dubbels te spelen en ook kan gekozen worden uit verschillende dagen van de week.

Vrijwel alle mogelijkheden zullen door onze vereniging worden aangeboden.

Op bijgevoegd inschrijfformulier zie je welke mogelijkheden er bij ons zijn.

Vrijdagavondcompetitie

De belangstelling voor de vrijdagavondcompetitie is bij alle tennisverenigingen, ook bij ons, de laatste jaren toegenomen. Dit heeft de KNLTB er toe gebracht om de VJC op vrijdagavond vast te stellen op 5 wedstrijddagen en de wedstrijden 1x per 14 dagen in te roosteren.  Op de ene avond spelen dan de gemengd dubbels en de 8/9 competitie en op de andere avond de herendubbels en de damesdubbels. Hierdoor kunnen er meer teams op vrijdagavond competitie spelen.

Maar let op: het zijn dus maar 5 wedstrijddagen; zaterdag en zondag kennen 7 wedstrijddagen.

Startende competitiespelers

Om de drempel voor beginnende tennissers weg te nemen bestaat er sinds enkele jaren een competitie voor starters, de zogenaamde 8&9 competitie. Het is een competitie bij ons op vrijdag en zondag, waarbij een team uit slechts 3 spelers hoeft te bestaan, heren of dames maakt daarbij niet uit en er worden per competitiedag slechts 2 partijen gespeeld. Een ideale manier om kennis te maken met het spelen van wedstrijden op startersniveau.

Uit de ervaring van de KNLTB in de afgelopen jaren is gebleken, dat juist degene die als beginner mee doen aan competitiewedstrijden sneller een binding met de tennissport ervaren en niet snel afhaken. Kortom, zeker  een reden om je als beginner daarvoor aan te melden.

Er is, onder beheer van onze tennistrainer Roald, een groepsapp gemaakt voor beginnende tennissers om de informatie specifiek voor deze doelgroep te kunnen delen.

De aanmelding vindt, zoals gebruikelijk bij ons, plaats via een teamaanmelding.

Door het bijgevoegd formulier in te vullen en te mailen naar [email protected] vindt deze teamaanmelding plaats.

Om voldoende tijd te hebben om met teams te overleggen over hun aanmelding of de samenstelling van het team, moeten de aanmeldingen voor 25 december a.s. per mail binnen zijn.

Van 4  tot 14 januari 2022 is de inschrijvingsperiode bij de KNLTB; alle teams moeten dan gelijktijdig worden aangemeld, ook van de jeugd.

Individuele aanmeldingen kunnen rechtstreeks per mail worden gedaan via [email protected]

Misschien dat we nog een aparte bijeenkomst gaan organiseren om leden die competitie willen spelen en nog geen team hebben. Doel van een dergelijke bijeenkomst is dan met elkaar te verkennen welke mogelijkheden er zijn om nieuwe teams te vormen of een andere oplossing te vinden.

Ik hoop snel van jullie te horen! 

Als er vragen zijn: even mailen of anders even bellen.

Met sportieve groeten,

Ben Roodink

Vragen?

Bellen kan naar het volgende nummer:        0622735785

Mailen kan naar het volgende e-mail adres: [email protected]

P.S. Info en aanmelding voor de woensdagavond zomercompetitie volgt in een later stadium.    

Inschrijfformulier voorjaarscompetitie 2022.docx

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen