Bericht van de onderhoudscommissie

18 januari 2021


Een aantal tennissers zal het al opgevallen zijn dat reeds enige tijd het onderhoud van de banen, met een strookje rondom, door ons ter hand is genomen.
In het verleden is dit geruime tijd gedaan door een (grotendeels) andere groep vrijwilligers onder de inspirerende leiding van Maarten Kortleve, waarvoor veel dank aan hem en hen. Daarna heeft het een tijdje stilgelegen door de bekende controverse.
 
De groep bestaat uit de volgende leden: Jan ten Oever(coördinator) , Fred Vennik, Hans Jansen, Jets Vlemingh, Robert-Jan van Engelenburg, Wim Rethans, Hendrik Havinga, Sarel Bos, Jan Jonink.
Recent hebben Melien Meurders, Sonja Hotho en Dolf Middelburg zich ook beschikbaar gesteld.
Meer mensen zijn altijd welkom. We hebben nog niet iedereen nodig gehad, maar reserve en met oog op drukkere tijden is dat alleen maar prettig. Uiteraard houden we rekening met uw beschikbaarheid.
 
Het onderhoud is nu gepland op dinsdag- en vrijdagmiddag om 13.00.
Een belangrijke taak is de banen vrij te houden van organisch materiaal(en andere rommel), wat op den duur aanleiding geeft tot mos- en algenvorming. Dit heeft een sterk negatieve invloed op de waterdoorlatendheid.
Daarnaast is het slepen van belang om het zand goed te verdelen en de pool rechtop te houden. Het slepen en vegen op baan 1-5 kost zeker een half uur.
Het slepen is het prettigst als het in lange banen kan gebeuren, over de hele lengte dus. Baan 9 is dan wel beschikbaar(die doen we aansluitend), en straks met baan 7 en 8 krijgen we meer ruimte.
Op de genoemde middagen is het in ieder geval voorlopig tussen 13.00 en 13.30 lastig spelen.
Bij ruime bladval zal het nog wat langer duren.
De duur van het gehele middagonderhoud wisselt, momenteel minimaal ruim 1.5 uur bij weinig of
geen blad, maar straks met de banen 7-9 en 10-11 erbij, zal dat duidelijk langer zijn.
Ik kan me voorstellen dat er rond die tijd, en na voortschrijdend inzicht?, een aanpassing in het schema moet komen, rekening houdend met zowel de belangen van de tennissers, de tennisleraar en van onze vrijwilligers.
We hopen dat het gewaardeerd wordt en we rekenen op enig begrip met betrekking tot de hinder die het soms kan opleveren.
Verder moet nog gezegd worden dat de samenwerking met Patrick(Polysport) positief en soepel
verloopt.
Opmerkingen, tips etc. kunt kwijt via de site zodra deze live is. Er wordt hard aan gewerkt.
Het bestuur is voornemens om 1x per jaar groot onderhoud(professioneel) te laten uitvoeren op zowel de grasbanen als de gravelbanen.
 
Mede namens de vrijwilligers,
Jan ten Oever

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Mark Hilhorst 07-02-2021 00:29

Top!

avatar
Remco den Dulk 19-01-2021 15:53

Helder verhaal. Fijn dat jullie dit verzorgen

avatar
Marianne Nevrlka-van Rijn 19-01-2021 14:37

Marianne Nevrlka wil helpen banen

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen