Tennisvereniging

TV Dieren en Polysport

Het meest bijzondere van onze vereniging is wel, dat we een samenwerkingsverband kennen met het Activiteitenpark Polysport. Samen met deze parkbeheerder proberen we in een goede samenwerking er voor de Tennisvereniging iets moois van te maken op het gebied van de tennissport. Het principe daarbij is, dat de vereniging de tennisbanen huurt van Polysport, dat op haar beurt zorgt voor de onderhoud van het park en de exploitatie van het Sportcafe. Dat heeft als groot voordeel dat de leden geen onderhoudsdiensten en/of bardiensten hoeven te doen. Het vraagt wel een goede afstemming tussen de parkbeheerder en het bestuur/commissies van de vereniging. Jaarlijks worden de samenwerkingsovereenkomst en de gang van zaken tussen ons als partners besproken.

Vrij spelen

Het hele jaar door zijn de tennisbanen voor onze vereniging beschikbaar om te bespelen. In de zomer betekent dit, dat we de beschikking hebben over 8 kunstgrasbanen, 2 gravelbanen en 1 mini-tennisveld (ook kunstgras). In de winter zijn de gravelbanen vanwege onderhoud niet beschikbaar. Daarnaast heeft Polysport 2 overdekte banen (kropor-ondergrond: een soort beton), die de vereniging in geval van nood bij bijvoorbeeld toernooien kan inzetten.

Afhangen

Reserveren van een tennisbaan vindt plaats door middel van een digitaal afhangbord. Hiervoor is een ledenpasje (model creditcard) noodzakelijk. Als lid van de vereniging ontvangt iedereen deze ledenpas (KNLTB-model). Het afschrijf-systeem controleert de persoonlijke gegevens en of spelen is toegestaan en voor welk tijdsbeslag. Aan de bar kunt u worden geïnformeerd over de werking van dit systeem.

Grabbel

Om leden tennis ervaring binnen de club te laten opdoen en om andere leden te leren kennen worden er senioren grabbel georganiseerd. Op maandagmorgen en vrijdagmorgen is er, gedurende het zomerseizoen, van 9.30 uur tot 12.30 uur een grabbel-ochtend. De speelperiode per partij is 45 minuten. Op woensdagavond is er vanaf 19.00 uur gedurende het hele jaar (als het weer het toelaat) een senioren-grabbel; ook hierbij is de speelperiode per partij 45 minuten. De partijen, over het algemeen dubbels, worden zoveel mogelijk ingedeeld naar speelsterkte. Introducés

Zij dienen zich voor aanvang te melden aan de bar van Polysport en een introducés kaart halen. Introducés mogen 3 keer gratis spelen, dit word ze aangeboden door de tennisvereniging TV Dieren als oriëntatieperiode voor dat men kiest om lid te worden van onze club. Tijdens competities of toernooien zijn de aantal speelbanen beperkt. Na dat men 3 keer heeft gratis gespeeld en nog niet heeft besloten om lid te worden maar toch wil tennissen, dan is het mogelijk om een kaart te kopen aan de bar van Polysport. (let op openingstijden sportcafé: indien u middags wilt spelen, dient u van te voren een kaart te kopen).

Onderhoud

Defecten aan de baan (bijvoorbeeld een losse lijn of een loshangend net) dient u zo spoedig mogelijk bij de barmedewerkers te melden. De gravelbanen worden op vaste tijden gesproeid. De betreffende banen zijn dan 30 minuten niet bespeelbaar. U bent verplicht om voor het verlaten van de gravelbaan deze van buiten naar binnen in cirkelvorm te slepen. Gelieve na het slepen het touw van het sleepnet op de haak te hangen. Op de gravelbanen mag alleen met tennis of gravelschoenen gespeeld worden.

Actviteiten

Tennismaatje gezocht!

Hier wordt aan gewerkt.

Lees meer
made by Nickywiesbrock.nl